2330 Dunaharaszti Baktay Ervin tér 1. II. em.

Új általános és művészeti iskolát kapnak a dunaharaszti gyerekek

Nem túlzás azt állítani, hogy új oktatási, művészeti központtal lesz gazdagabb a Pest megyei város, hiszen a tervek szerint a két épületben előadótermek, táncterem és hangversenyterem is lesz. A zeneiskolában hagyományápoló művészeti képzés folyik majd.

Új, 24 tantermes általános és művészeti iskolát kap Dunaharaszti. A tervezői és kivitelezői felhívást nemrég írta ki a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. A közbeszerzési adatokból kiderül: a Dunaharaszti Általános és Művészeti Iskola két épületben helyezkedik majd el, amely egyaránt szolgálja az álltalános iskolai közoktatás, a hagyományápoló művészeti képzést.

Korábban már írtunk arról, hogy a főváros agglomerációjához tartozó 16 településen újítanak fel iskolákat, vagy építenek újakat. A fejlesztés 14 ezer gyermeket érint.

 

Az aulát a tornateremmel üvegajtók kapcsolják össze

Az önkormányzat az iskola építésére egy 14 300 négyzetméter alapterületű üres telket bocsát rendelkezésre a Paál László – Munkácsy – Zágoni és Vörösföld utcák által határolt területen.

A létesítményben 24 tantermet, 4 előadótermet, 3 részre osztható tornatermet és tánctermet is kialakítanak. A két épület hasznos alapterülete mintegy 10 380 négyzetméter.

Az épület központi tere a rendezvényekre is alkalmas galériás aula, a földszinten büfével és a nagy térből lekerített fogyasztótérrel, amelyhez hatszáz férőhelyes melegítő konyha és étkező is tartozik.

A közlekedő rendszer körbejárható lesz. Az aula és a tornaterem üvegezett, ütésálló, tűzgátló harmonika és nyíló ajtóval kapcsolódik össze. A tornateremben 6 öltözőt, 6 vizesblokk helyiséget, két tanári öltözőt zuhanyzóval és egy nagyméretű szertárt hoznak létre. Az építmény kétszintes lesz (földszint, emelet), magastetős, teherhordó falas rendszerű, tégla falazattal. A tetőtérben gépészeti helyiségeket alakítanak ki. A tervező-kivitelezőnek az iskolát teljeskörű akadálymentessé kell tennie, nem csak belül, hanem a megközelíthetőségét is. A mozgáskorlátozottak közlekedését az épületben lift segíti majd.

 

A zeneiskola saját előadótermet kap

A művészeti iskolarész az alközpont északi részén épül. A zeneiskolába tervezett előadóterem nézőtere 290 főt tud befogadni, az előadóterem színpad építéssel, színházterem és/vagy hangversenyteremmel azonos kialakítással készül.

Az intézményben az oktatáson és a művészeti nevelésen túl a sportra is nagy gondot fordítanak. A gyermekek korszerű, tágas sportudvaron mozoghatnak, ahol kézilabdapályát, távolugró helyet, alsós, felsős játszóudvart és osztálykerteket építenek ki.

 

A szükséges parkolókat is biztosítják

A parkolókat részben a telken, részben a környező utcákban kell kialakítani úgy, hogy összesen 94 autó számára legyen hely. Ezen kívül Kiss&Ride parkoló is épül, ahol félreállhatnak az autóval érkező szülők, míg kiszáll gyermekük a kocsiból.

A területen ki kell építeni a teljes közművet: energiaellátást, vízellátást, szennyvízcsatornát, valamint biztosítani kell a csapadékvíz elvezetését és a felszíni vízrendezést.

A pályázóknak a rendelkezésre bocsátott jóváhagyási terv alapján az engedélyezési tervdokumentációt is el kell készíteniük, valamint feladatuk az engedélyeztetésben való közreműködés és a jogszabályokban előírt engedélyek, hozzájárulások beszerzése, a tervek feltöltése és menedzselése az ÉTDR-rendszerben.

Megosztás:

További hírek

Piknik Koncert a Laffert Kúriában

Tavalyi évben megrendezésre került első Piknik koncertünk, melyet a Dunaharaszti Alapfokú Művészeti Iskola rendezett. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét megrendezésre kerül a Dunaharaszti Laffert Kúriában. Töltse velünk

Kis kezek-nagy mesterek zongoraverseny

A kitartó munka és a szorgalmas gyakorlás ismét meghozta gyümölcsét!Lenyűgöző sikereket értek el kis zongoristáink Halásztelken a ‘Kis kezek-nagy mesterek’ elnevezésű zongoraversenyen.Vajna Tóth Annamária növendéke, Guti Natália, arany minősítést szerzett,

Harmonikás Brass Band fellépés Soroksáron

Harmonikás zenekarunk nagy örömmel csatlakozott a Soroksáron megrendezett harmonika eseményhez, ahol lenyűgöző hangulatban játszhattunk! Reméljük, hogy zenénkkel emlékezetessé tettük az eseményt, és nagyon hálásak vagyunk, hogy részesei lehettünk ennek a

Hangszerválasztó és felvételi

2024. JÚNIUS 07. | 14.00-17.00 | DUNAHARASZTI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Helyszín: Baktay Ervin Gimnázium 2330 Dunaharaszti Baktayi Ervin tér 1. II. emelet *Csak tanköteles gyermekeket tudunk fogadni!

Álláspályázat

SZIGETSZENTMIKLÓSI TANKERÜLETI KÖZPONT ÁLLÁSPÁLYÁZATOT HIRDET Dunaharaszti Alapfokú Művészeti Iskola pályázatot hirdet Köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében Igazgató Munkakör/feladatkör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2024.04.15. 23:59 A pályázat elbírálásának módja: A pályázatról

Hangszerbemutató gyerekeknek

Zeneiskolánk növendékei rendkívül élvezetes és inspiráló minikoncertet adtak a Hunyadi iskola diákjainak. Bízunk benne, hogy kis közönségünk is örömmel fogadta az előadást és reméljük, hogy hamarosan újra találkozunk zeneiskolánk keretein

Kapcsolat

Kövess minket!

Kapcsolat

Kövess minket!